onsdag den 22. februar 2012

Upside-down kage med ananas


I dag er jeg taget tidligt hjem fra arbejde, for at vente på en fragtmand der er sat til at komme mellem kl. 12:00 og 16:00. Og så synes jeg at jeg ville bruge ventetiden, til at bage en kage til mine kollegaer, da vi er nogle stykker som ikke holder vinterferie. Så vi skal da have kage i morgen!

I det nyeste Hendes Verden blad 08/2012, er der en opskrift på en kage jeg ikke lige havde set før, en Upside-down kage! Men den så meget god ud, så den måtte da prøves.
Og kender i det... Mens jeg sidder og er ved at skrive det her, så ser jeg at jeg ikke har kunne læse, jeg har kommet lidt mere citronskal i kagen, end der står i opskriften, men det gør nok ikke så meget. Jeg kan godt lide citron!

Du skal bruge:
50 g smør
3 spsk rørsukker
Ananas i skiver
Røde cocktailbær

Dejen:
125 g smør
125 g sukker
2 æg
Revet citronskal fra 2 citroner
2 spsk citronsaft
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel

Evt. flødeskum som tilbehør


Det kan godt være at det er en miljøskade efter at have arbejdet i efterhåden nogle år i forsvaret, men jeg kan godt lide at tingene er klar til når jeg skal bruge dem, så alt er vejet af og sat klar, men sådan gør du:

For en springform med bagepapir, eller brug en silikonebageform. Smelt 50 g smør og hæld smørret i bunden af formen. Drys sukkeret over. Læg de afdryppede ananasskiver på og fordel cocktailbærene.

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør citronskal, saft og vanillesukker i. Bland bagepulver og mel sammen, og kom dette i dejen. Rør godt sammen.
Fordel dejen over ananaserne, jeg synes at dette var nemmest med en spiseske, og glattede så med en dejskraber.

Bag kagen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 45-50 min midt i ovnen. Stik et strikkepind eller andet i kagen for at se om der sidder dej på, gør der det, skal den have lidt mere. Køl kagen af i formen. Vend kagen ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...