mandag den 20. februar 2012

Gulerods/Solsikke rugbrød


Du skal bruge:
350 g surdej
1 kg groft rugmel
400 g sigtemel
100 g skårne ell. knækkede rugkerner
100 g solsikkekerner
2½ spsk salt
200 g fint revet gulerødder (ca. 3 store ell. 4 små)
25 g gær
1,2 l lunkent vand

Sådan gør du:
Opløs gæren og surdejen i vandet, jeg plejer at varme vandet i en gryde eller i el-kedlen, tager det aldrig lunkent fra hanen. Tilsæt de øvrige indgredienser, minus gulerødderne.
Ælt dejen rigtig godt sammen, jeg plejer at lade den stå og kører stille og roligt i ca. 10 min.
Tag evt. ca. 350 g surdej fra til næste gang du skal bage.
Tilsær gulerødderne, og rør til at de er fordelt.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket med et viskestykke opvredet i koldt vand, i ca. 2 timer.
Kom dejen i 2 smurte rugbrødsforme. Tryk det rigtig godt ned i formene, og glat overfladen med en bagsiden på en grydeske som er dyppet i kold vand.
Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket med et vådt viskestykke i ca. 1½ time.
Bagning af brødene:
Stil en lille skål med vand i bunden af ovnen.
Tænd ovnen på 220 grader ikke varmluft.
Når ovnen er varm stilles brødene ind nederst i ovnen, og der skrues straks ned på 180 grader.
Brødene skal bages i ca. 1 1/4 time.
Tag brødene ud af ovnen, og lad dem køle på en rist inden at de evt. deles og kommes i poser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...