søndag den 19. februar 2012

Bradepande boller


Jeg havde et par slatter mel som skulle til at bruges, så det blev lige til en gang brandepande boller til morgenmad i den kommende uge.

Du skal bruge - 14-16 stk:
50 g smør
4 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk mælkebøtte sirup
170 g fuldkornshvedemel
30 g havregryn
600 g hvedemel

Solsikkekerner

Sådan gør du:
Smelt smørret og tilsæt vandet. Rør gæren ud heri og tilsæt salt, sirup, fuldkornshvedemelet, havregryn og hvedemelet. Ælt dejen rigtig godt igennem og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned og form bollerne. Halvdelen penslede jeg på undersiden med vand og trykkede dem ned i en skål med solsikkekerner, vendte dem om og penslede oversiden med vand, og ned i solsikkekernerne igen. Den anden halvdel penslede jeg bare med vand. Bollerne satte jeg i en smurt bradepande og kom et fugtigt viskestykke over, og så fik de lov til at efterhæve i ca. 45 min.
Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-30 min.

Undersiden af halvdelen af bollerne!

2 kommentarer:

  1. Hvor ser de gode ud, det er vist tid til vi får en fastelavnsbolle og lidt eftermiddagskaffe her i huset!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o)
      De smager også rigtig godt, og jeg synes at de er rigtig gode som morgenmads boller.

      Mette

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...