Vi havde 2 KB juleøl stående tilbage fra julen, og da risengrød sæsonen er slut, tænkte jeg at jeg ville prøve at bage nogle boller med den ene af dem.
Det skal bu bruge:
3 dl vand
3 dl havregryn
1 mørk øl (33 cl)
1 tsk havsalt
50 g gær
1,5 dl solsikkekerner
600 g hvedemel
1 æg
Sådan gør du:
Vand og havregryn koges til grød. Salt og øl tilsættes, og varmes til at blandingen er håndvarm.
Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt solsikkekernerne og ægget. Tilsæt melet lidt efter lidt, til at dejen er let klistret og lige nøjagtig slipper skålen.
Lad dejen hæve i 45 min lunt og tildækket.
Form dejen til boller. Lad dem efterhæve i 15 min.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Bag bollerne i 12-14 min midt i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar