søndag den 15. juli 2012

Marengsdrøm med jordbærskum og friske bær


Her i sidste weekend lavede jeg, hvis jeg selv skal sige det, en rigtig god dessert. Det er dog ikke en opskrift jeg selv har fundet på, da vi for et par uger siden fik den serveret ude ved min svigerinde, og den smagte så godt, at jeg blev nød til at få opskriften med hjem.

Du skal bruge:
Marengsbund:
4½ past. æggehvider
200 g sukker
200 g blendede mandler

Jordbærskum:
3 spsk blendet jorbær marmelade
2 tsk vanillesukker
½ l piskefløde

Pynt:
Jordbær
Blåbær
Eller hvilke bær du lige har lyst til

Sådan gør du:
Marengsbund: Pisk hvidene stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en springform (26-28 cm) beklædt med bagepapir. Bag bunden i en 175 grader forvarm ovn i 20-25 min. Lad den afkøle helt.
Jordbærskum: Pisk fløden stiv og vend forsigtigt den blendere marmelade i flødeskummet. Fordel skummet over mangelbunden, og pynt med de friske bær.
Denne dessert kan godt lave et par timer før end at den skal spises, vi havde et stykke tilbage som blev sat i køleskabet, og det var også ganske fint dagen efter.

2 kommentarer:

  1. Mums det ser godt ud, jeg mener jeg engang har smagt noget lignende der hed Pavlova :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er næsten også det samme, der plejer dog ikke at være nødder i bunden :-)

      Mette

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...