onsdag den 3. oktober 2012

Boller med hytteost og hvid hvede


Jeg følger med i Karolines Køkkens Facebook gruppe, da jeg nogen gange er rigtig dårlig til at finde på hvad vi skal have til aften eller hvad jeg har lyst til at bage. Og der her for noget tid siden var der et opslag med en opskrift på boller med hytteost, og den lød meget spændende. Så måtte det jo prøves, jeg lavede dog en del om i opskriften, men en af de ting jeg rigtig godt kunne lide ved deres opskrift, var at dejen kun skulle hæve én gang. Jeg fik 12 boller af denne opskrift.

Har var hvad jeg brugte:
2 dl mælk
50 g gær
2 dl vand
200 g hytteost
2 spsk olie
1 spsk honning
1 tsk havsalt
400 g hvedemel
300 g hvid hvedemel

Pynt:
Paprika

Sådan gør du:
Lun mælken til den er håndlun og rør gæren ud heri. Tilsæt vand, hytteost, olie, honning og salt. Bland de to typer mel og tilsæt melet ad flere omgange. Lad gerne dejen stå og kører i et par minutter.

Da dejen var kørt godt sammen, dækkede jeg skålen til og satte den i ovnen med lyset tændt. Her fik den lov til at stå til at dejen havde hævet til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
Når man tænder lyset i ovnen hæves temperaturen lige et par grader i forhold til på køkkenbordet.

Da dejen havde hævet færdigt, tog jeg dejen ud, satte en lille keramik skål med vand i bunden af ovnen, og tændte ovnen på 200 grader varmluft.

Derefter æltede jeg dejen godt igennem og formede 12 boller. Penslede dem med vand og dryssede lidt paprika på toppen. De fik lige lov til at så og hæve lidt på køkkenbordet indtil at ovnen var på 200 grader.
Mine boller var færdige efter ca. 20 min. i ovnen.


2 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækkert ud, bliver helt små sulten, ved du om man kan bruge andet end hytteost?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Har ikke prøvet, men tror godt at du kan erstatte det med f.eks. Creme fraise.

      Mette

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...