mandag den 10. november 2014

Så er vi ved at være klar til vinteren

Molly nyder de sidste lune solstråler

Den var med at udnytte det gode vejr vi havde i weekenden. Så græsset blev slået, for forhåbentligt den sidste gang i år, og blade blev revet sammen. Vi fik også sat have lamper op i haven, så det er lidt nemmere at finde hundene når de er ude.

Hundene og hønsene nød også at vejret, og var alle udenfor det meste af dagen.

Der fjernes ukrudt og mos

Hønsene brugte lang tid på at skrabe i ukrudtet i hækken, skal dog have dem lært at de også gerne må tage brændenælderne.

Æg fra kobber/blå Maran

Alle vores høns er også begyndt at lægge æg, og det er nogle meget dekorative æg vores Maran (kobber/blå) høns lægger.

Alle 5 høns (3 Maran og 2 Lyse Sussex) er fra foråret 2014, så de lægger endnu ikke alle 1 æg om dagen, og produktionen er også gået lidt ned nu, grundet de mange mørke timer i døgnet. Men vi får ca. 2-3 æg om dagen.

Vi har valgt ikke at installerer lys i hønsehuset, selvom at det ville øge deres produktion af æg. Men hønsene bliver også hurtigere brugt op, da det er hårdt for høns at lægge æg. Så vores høns for lov til at følge naturens rytme.






Men det er nu så hyggeligt at have høns i haven, der er altid liv og nogen som holder øje med hvad man laver, og om man nu skulle finde på at komme med noget mad.

Vi har stor set heller ikke noget mad spild mere, for det vi har i overskud af kød det får hundene og alle rester af grønt/brød/ris/pasta og andet, det får hønsene. Så hos os er der ikke mere noget mad som kommer i skraldespanden.
















 
Og julen nærmer sig jo også, så de første lyskæder er selvfølgelig også sat op.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...