søndag den 28. oktober 2012

Kylling á la bonne femme - Den gode kones kylling


Min mormor plejer at gemme de der opskrifts hæfter som følger med ugebladene, og sidst vi var og besøge hende var der et hæfte med gryderetter. Og der fandt jeg denne opskrift, som måtte prøves nu når det er ved at være koldt og mørkt udenfor. Det er en meget simpel ret, men den smager utrolig godt. Da det var første gang at vi prøvede at lave den fulgte vi opskriften, men næste gang vil vi nok komme lidt flere slags grøntsager i.

Du skal bruge (4-5 pers.)
1 stor kylling - gerne en stor økologisk
75 bacon i tern
2 spsk smør
6 skalotteløg - skåret i tern
3 gulerødder - skåret i tern
300 gr kartofler - skåret i tern
1 dl hvidvin
3 spsk tomatpure
2 dl hønsebouillon

Sådan gør du:
Start med at skære grøntsagerne i tern. Del kyllingen i portionsstykker.
Lad smørret blive gyldent i gryden og rist baconen heri, tag baconen op. Kom kyllingestykkerne i og brun dem på alle sider. Tag kødet op af gryden og rist løgene. Vend gulerødderne og kartoflerne i og læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Drys med salt og peber.

Rør tomatpureen ud i bouillonen. Hæld først vinen i gryden, derefter tomatbouillonen. Læg låg på gryden og lad retten stå og simre i en god times tid, til alt er godt mørt.

Server gerne et godt flutes til retten.

Kylling som er skilt ad!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...