lørdag den 1. september 2012

Chili sauce med nektarin/gulerod og blåbær/brombær

Første store høst
Så har vi været igang med at lave chili sauce, vi har indtil videre lavet 2 forskellige. Vi har lavet en med nektarin og gulerod, og en chili sauce med blåbær og brombær.

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke selv er så god til at smage på chili sauce når man står og laver det, det er altid Peter der gør det. Og hans kommentar til den sauce med blåbær/brombær var: "Når man tager den første skefuld, så smager den af blåbær og brombær, og så har man lyst til at tage en skefuld til, men inden at man når dette, så smager den af chili, og man venter lige lidt..."

De chilier vi har brugt er ikke nogen som er meget stærke, men de smager af rigtig meget i forhold til snack peber. Vi brugte følgende:

Alm. cayenne
Golden cayenne
Espelette
Red cherry bomb
Apache
Bell

Til nektarin/gulerod skal du bruge:
25 blandede chilier
6 nektariner
6 gulerødder, som er groft revet
1 dl æble juice
1 nip salt

Sådan gør du:
Stilken skæres af chilierne, nektarinerne skæres fri af stenen og begge dele komme i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad koge uden låg i ca. 10 min. Den varme masse kommes i en blender, og kører indtil den har den konsistens du bedst kan lide. Chili saucen kommes i glas der er skoldede og skyllede med atamon.

Til blåbær/brombær skal du bruge:
25 blandede chilier
600 g frosne blåbær/brombær
2 dl rosiner
2 spsk. rørsukker
1 dl æblejuice
1 nip salt

Sådan gør du:
Stilken skæres af chilierne og kommes i en gryde med de øvrige ingredienser. Når bærene er tøet op, lad det da koge i 10 min. uden låg. Den varme masse kommes i en blender, og kører indtil den har den konsistens du bedst kan lide. Chili saucen kommes i glas der er skoldede og skyllede med atamon.



3 kommentarer:

  1. Chili sauce med nektarin/gulerod og blåbær/brombær

    Har jeg lige lavet, de smager fantastisk... har nogle opskrifter hvor saucen vil være perfekt til..hilsen Søren V.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Søren
      Godt at hører at du kunne bruge opskrifterne.
      Den med brombær, den er rigtig god til en hjemmelavet vanille is.
      Mette

      Slet
    2. Sejt,, chili og is og Pandekager , det skal prøves. Søren

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...