søndag den 9. september 2012

Æblesmør


Her den anden dag faldt jeg over et indlæg Hanne K havde lavet om æblesmør, og hvordan det har gået sin egen sejrsgang i "blog-land". Og nu kunne jeg efterhånden se at der er en del der har prøvet og lave det. Så da min nabo kom og sagde at nu var hendes æbler modne, og jeg bare kunne plukke lige så mange som jeg har lyst til, så måtte jeg også prøve at lave det her æblesmør. Hanne K skriver at det er rigtig godt til at bruge i marinader, og da vi jo griller en del så var det oplagt at prøve.

Jeg lavede en dobbelt portion, og jeg brugte:
3 kg æbler, med skræl og det hele
4 dl vand
260 g muscovadosukker
500 g rørsukker
100 g farin
2 vanillestænger
½ tsk. Læsøsalt

Sådan gør du:

Ved ikke helt hvilke 2 sorter det er jeg brugte, men godt smager de!

Skær æblerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med vandet. Lad det koge i 30-45 min til at æblerne er helt møre. Rør rundt i æblerne en gang i mellem. Hvor lang tid dette tager kommer an på hvilke sorter du bruger og hvor modne æblerne er.

Imens æblerne kogte rørte jeg de 3 typer sukker sammen, og rørte vanillen ud her i.

Da æblerne var kogt færdige, passeres de igennem en sigte. Jeg brugte en stor øse til at mase dem igennem. "Affaldet" fjernede jeg en gang i mellem, så sigten ikke stoppede til.

Mosen blandes med sukkeret og de tomme vanillestænger kommes i en gryde. Lad mosen koge ved svag varme og under omrøring i 2 timer.

Æblesmøret er færdigt, når man kan trække spor i den uden at det flyder sammen igen. Æblesmøret kommes derefter på rene glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...