Du skal bruge:
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
130 g flydende margarine
50 g gær
2½ dl kærnemælk
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
Til pølsehornene brugte jeg 8 pølser (16 halve)
Sådan gør du:
Lun mælken og margarinen, og opløs gæren heri. Kom de øvrige ingredienser i og ælt til at det bliver en ens artet dej. Lad gerne dejen så og ælte i 5-10 min.
Hvis du laver pølsebrød, så form nu dejen til 16 stykker og lad dem hæve 40 min tildækket på en bageplade. Efter de 40 min bages de i en 230 grader (varmluft) forvarmet ovn i 10 min.
Hvis du laver pølsehorn, så lad dejen hæve tildækket i 40 min.
Del dejen i 16 stykker. Når jeg laver pølsehorn, så kommer jeg dejen på pølserne lige som man gør med snobrød. Så tril dejen stykkerne til lange pølser og vikkel dem om pølserne. Lad dem hæve tildækket i 20 min. De skal bages de ca. i 10 min i en 210 grader forvarmet ovn.
Kan de fryses?
SvarSletHej
SletJa, det kan de godt.
Mette
Lyder godt at de kan fryses. Jeg er igang med at bage en masse til fryseren så vi har til vi bliver forældre lige om lidt. Jeg tænker at kærnemælken kan erstattes af ymer? Jeg har nemlig en rest stående.
SvarSletHej
SletJa, det kan du sagtens erstatte.
Mette