søndag den 15. april 2012

Amerikanske bagels


Denne opskrift er fundet i Amo's Den store bagebog 2, og jeg synes at de bliver rigtig gode, de egner sig både til morgenmad og frokost.

Du skal bruge:
500 g hvedemel
50 g gær
2½ dl vand
1 spsk flydende honning
2 tsk salt
25 g blødt smør

Til kogning:
100 g sukker
2 l vand

Sådan gør du:
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt mel og honning og ælt dejen godt sammen. Tilsæt salt og smør og ælt dejen grundigt til den er ensartet og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 40 min.
Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Tryk med tommelfingeren et hul i midten, træk i dejen så hullet bliver min. 5 cm stort. Hullet skal være noget større end man regner med, for ellers lukker det sig når de hæver. Lad dem hæve lunt og tildækket i 30 min.
Lad vand og sukker koge op til at sukkeret er opløst.
Kog 1 bagel i ad gangen, de skal have 1 min på hver side. Det er nemmest at tage dem op med en hulske. Når du tager dem op, så læg dem på en bageplade med bagepapir. Når pladen er fuld, så skal de bagen i 15 min i en 180 grader (varmluft) forvarmet ovn.

Efter de er hævet. 

Efter at de er kogt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...