Her er den opskrift jeg bruger på IMBC (Italian Meringue buttercream), og den har jeg fundet ovre hos Ditte.
Læs hele opskriften igennem inden at du begynder, det er ikke svært at lave, men den kræver at man er præcis med tider og mål.
Du skal bruge:
5 past. æggehvider
2½ dl sukker
½ dl vand
340 g blødt smør
Sådan gør du:
Start med at finde alle tingene frem, og vej dem af. Skær smøret ud i små tern og kom æggehviderne op i røreskålen så de er klar. Kom sukker og vand op i en tykbundet gryde.
Tænd for gryden og når vandet koget sættes uret til 5 min. IKKE noget med at røre i det!
Hvis sukkeret begynder at krystalisere, skal du pensle siderne med koldt vand, så skulle det kunne reddes. Det skal blive til en gennemsigtig sirup.
Når uret ringet, sætter du røremaskinen på max, så hviderne kan piskes og sætter uret på 2 min.
Når det ringer, hælder du siruppen i skålen, ved at lade den løbe ned langs siden af skålen imens der røres kraftigt. Så skal massen piskes i 10-12 min. eller til at skålen er koldt.
Når massen er pisket færdigt, kommes smørret i lidt af gangen imens der piskes.
Massen kan godt skille, men det gør ingentng - det er en del af processen - lad den piske til cremen har samlet sig. Cremen skal se fløjsblød ud, men være fast som smør.
Nu kan smag og farve tilsættes.
Læs hele opskriften igennem inden at du begynder, det er ikke svært at lave, men den kræver at man er præcis med tider og mål.
Du skal bruge:
5 past. æggehvider
2½ dl sukker
½ dl vand
340 g blødt smør
Sådan gør du:
Start med at finde alle tingene frem, og vej dem af. Skær smøret ud i små tern og kom æggehviderne op i røreskålen så de er klar. Kom sukker og vand op i en tykbundet gryde.
Tænd for gryden og når vandet koget sættes uret til 5 min. IKKE noget med at røre i det!
Hvis sukkeret begynder at krystalisere, skal du pensle siderne med koldt vand, så skulle det kunne reddes. Det skal blive til en gennemsigtig sirup.
Når uret ringet, sætter du røremaskinen på max, så hviderne kan piskes og sætter uret på 2 min.
Når det ringer, hælder du siruppen i skålen, ved at lade den løbe ned langs siden af skålen imens der røres kraftigt. Så skal massen piskes i 10-12 min. eller til at skålen er koldt.
Når massen er pisket færdigt, kommes smørret i lidt af gangen imens der piskes.
Massen kan godt skille, men det gør ingentng - det er en del af processen - lad den piske til cremen har samlet sig. Cremen skal se fløjsblød ud, men være fast som smør.
Nu kan smag og farve tilsættes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar