Denne opskrift på hindbær mousse er bare rigtig god, den smager bare helt fantastisk...
Den har jeg også fundet ovre hos Ditte.
Du skal bruge:
300 g frosne hindbær
Kornene fra 1
vanillestang
120 g sukker
Saften af ½ citron
2 dl yoghurt natural
4 bl. husplas
½ l piskefløde
Sådan gør du:
Kom husblassen i iskoldt vand i ca. 10 min.
Kom bærerne i en gryde sammen med citronsaften, sukker, vanillekornene og den åbne vanillestang og lad det koge i min 1 min, så du er sikker på at de jordbakterier der kan være i hindbærene er væk.
Sigt saften fra i en skål, lad bærerne blive i sigten.
Kom saften tilbage i gryden - tag husblassen op af vandet og vrid den. Kom den i gryden og lad det smelte i saften ved svag varme.
Bærerne mases med bagsiden af en ske ud gennem sigen, så de bliver til pure. Det tager lidt tid og det er ikke alt, der kan mases igennem. Pisk flødeskummet stift, så det er klar til brug og kom om yoghurten op i bærmassen. Kom saften med husblassen op i bærmassen - husk at sigte det, så der ikke kommer "elastikker" i.
Når det er kølet lidt ned vendes flødeskummet i.
Det nu kommes i en sprøjtepose, hvis det er til fyld. Eller i skåle hvis det er til en dessert.
Kom moussen i køleskabet. Der går et par timer før det stivner rigtigt
Den er nemlig super god!
SvarSletDin scania kage blév super flot :-)
Den smagte bare fantastisk.
SletMette
Hej, jeg ville bare lige sige at det var en helt vildt god opskrift, den vil jeg helt klar bruge igen!:)
SvarSletp. s ville lige sige at det ville være dejligt, hvis du kunne skrive på, hvor mange personer opskriften er til, bare sådan første gang man laver desserten:D
Hej
SletJeg ved desværre ikke hvor mange portioner der bliver, hvis den bruges som dessert.
Jeg har altid kun brugt den som fyld i kager :-)
Mette