I øjeblikket er vi igang med projekt "Tøm fryseren", så det er også derfor der ikke lige kommer så mange spændene indlæg for tiden. Men i fryseren havde vi en skinkemignon liggende, og så måtte vi jo finde på noget spændene med den. Den blev marineret i god tid og serveret med broccoli salat og kartofler.
Du skal bruge:
1 skinkemignon
1 lille dåse tomat pure
½ dl whiskey
½ dl ahornsirup eller flydende honning
1 tsk tørret chili
2 tsk paprika
Broccoli salat:
1 broccoli
1 rødløg
1 dl solsikkekerner
1 dl rosiner
1 pk bacon i skiver
1 tsk sukker
2 spsk creme fraise
Salt og peber
½ l kogende vand
Tilbehør:
Små kartofler med barbecue
En god portion groft salt (bare den billigste du kan finde, det er til at sætte kartoflerne i)
Ciabattabrød med mozzaralle, rødløg og pizza sauce
Sådan gør du:
Start gerne om morgenen, med at blande alle ingredienserne sammen til marinaden. Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet, og læg den i køleskabet.
Tænd grillen - inddirekte varme.
Vask de små kartofler rigtig godt, og del dem på midten. Kom ca. 1 cm groft salt i bunden af et fad, der kan tåle til komme på grillen. Stil kartoflerne med den skårne flade op af, og drys med barbecue. Stil fadet med kartoflerne nede mellem kulholderne, kartoflerne skal ca. have 1 time.
Læg kødet i en stegholder, og kom denne på grillen. Kødet skal af grillen når kødet når en kernetemperatur på 64 grader. Lad kødet stå og hvile 10 min inden at det skæres.
Broccoli salat:
Til 2 personer brugte vi ca. ½ broccoli. Del broccoliet i små buketter, og kom disse i en skål, hvor de overhældes med kogende vand. Lad dem står og trække i 15 min. Skær baconen i små stykker og steg på panden, lad bacon dryppe af på køkkenrulle til at det skal bruges. Hæld vandet fra broccolien og kom dem i en sigte, og skyld med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Bland de øvrige ingredienser, og bland til sidst broccolien her i. Smag til med salt og peber.
Jeg havde desværre ikke tid til selv at bage et ciabattabrød, da jeg valgte at arbejde ude i haven nu når vejret var så godt. Så det blev et købe brød!
Skær et par skiver ciabattabrød og smør med pizza sauce, læg 1 skive mozzarella oven på og drys evt lidt rødløg over. Kryder med salt og peber. De skal ca. have 10 min på grillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar