Så har jeg vidst holdt ferie længe nok, synes i hvert falde at det var ved at være for lang tid siden, at jeg havde haft gang i min røremaskine. Og så hvade vi lige nogle æggehvider som skulle til at bruges, så vi fik lavet en omgang flødeboller, vi brugte Odense' opskrift.
Du skal bruge:
500 g marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g mørk chokolade
Pynt: Kokosmel der var farvet grønt (frugtfarve)
Sådan gør du:
En rulle marcipan skæres i 30 skiver, ca. ½ cm tykke. De lægges på bagepapir og bages ved 180 grader i 5-8 min, de skal blive lidt gyldne i kanten. Mens bundene køler af laves fyldet.
Æggehviderne piskes let, kom evt. lidt pastafarve i, vi kom lidt grønt i. Sukker og vand koges op til at det når en temperatur på 121 grader. Sukkerlagen tilsættes langsomt æggehviderne, mens der piskes ved middel hastighed. Lad massen stå og piske i 15 min.
Guffet sprøjtes på bundene og de bages i 5 min ved 180 grader, så de får en fast overflade.
Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet mørk chokolade, og dette skal helst gøres at en person med en god tålmodighed, hvilket jeg ikke altid har, da de meget nemt går i stykker!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar