Her den anden dag der kom Peter hjem med Webers grill magasin for 2012, og der i var et interview med Mik Schack om at de pizzaer vi spiser i lille Danmark er helt forkerte. Så måtte vi jo i gang med at lave en "rigtig" pizza jf. Mik Schack. Og jeg må give ham helt ret, det smager meget bedre.
Vi grillede dem på direkte varme, hvor brikketterne ikke ligger i kulbakkerne, de ligger i 1 lag midt i grillen. Pizzaen bager vi på en støbejernspande, men en stor klinke kan også sagtens bruges.
Vi brugte:
1 portion pizza sauce
1 pk frisk parmaskinke
1 pk frisk mozzarella
Frisk basilikum
Dej (2 stk)
300 g pizzamel
2 dl vand
25 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne rigtig godt sammen, og lad dejen stå og hæve 30 min inden at den skal bruges. Del dejen i 2 stykker og rul ud til pizza størrelse!
Smør panden eller klinken med olie inden at dejen lægges på. Smør et godt lag pizza sauce ud over dejen. Skær skinken i mindre stykker og mozzarellaen i skiver og fordel ud oven på saucen.
Vi gav dem ca. 15-20 min i grillen. Men det er en god ide at holde øje med dem, for det går lige pludseligt stærkt med at tage farve. Inden servering pyntede vi med frisk basilikum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar