Så er der marineret og grillet en okse tyndstegsfilet, og nøj hvor smagte det godt :o) Til kødet fik vi tzatziki og bagekartofler. Vi startede om morgenen med at lave marinaden og kom den i en frysepose sammen med kødet. Og hele herligheden lagde vi i køleskabet, og tog det ud ca. 1 time inden at kødet skulle på grillen.
1 okse tyndstegsfilet
Salt og peber
Til marinaden brugte vi følgende:
1 spsk chili sauce
1 spsk soya
1 spsk tomatpure
1 tsk oregano
Peber
Tilbehør:
Bagekartofler
Tzatziki
Det hele blandes godt sammen i en skål, og hældes over i en frysepose. Kødet ridses godt i fedt marmoreringen, og kommes ned til marinaden i fryseposen. Og jo længere tid at kødet kan få lov til at trække jo bedre, vi lod det trække fra kl.: 10:00 til kl.: 15:30, hvor vi så tog kødet ud af køleskadet, og lod det ligge på køkkenbordet indtil det kom på grillen omkring kl.: 17:00.
Klargør grillen til at grille på inddirekte varme, da grillen var klar satte vi bagekartoflerne, som var pakket i sølvpapir, nede ved siden af drypbakken.
Vi lagde kødet i en stegholder og satte en stegetermometer i stegen. Kværnede lidt salt og peber over stegen, og satte stegen ud på grillen. Og der fik den lov til at stå og hygge indtil at termometret viste 54 grader, hvorefter den blev taget af og fik lov til at stå og hvile 15 min. inden vi skar kødet.
Til tzatziki skal du bruge:
1 agurk
2,5 dl græsk yoghurt
1 kinesisk hvidløg ell. 2 alm. fed hvidløg
Peber
Riv agurken på den grove siden af råkostjernet, og kom det revet agurk i et gammelt viskestykke, og vrid så meget af saften ud af agurken som du kan. Kom det vredne revet agurk i en skål sammen med yoghurten og pres hvidløg ned sammen med. Bland det hele godt, og smag til med peber. Hvis du kommer salt i, vil du trække det sidste saft ud af agurken, og tzatzikien vil blive vandet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar