I anledning af det gode vejr vi har haft i dag, så har vi grillet her til aften (for vi plejer jo aldrig at grille). Det var meningen at vi ville have grillet et stykke oksefilet, men det var ikke helt tøet op, så det må vente til i morgen, hvor det nok også kommer på grillen. Vi havde lige købt en rigtig flot flæskesteg i dag, så det blev den der kom på grillen. Vi plejer at komme guacamole i vores flæskestegs burger, men de avokadoer de havde i butikken i dag, de var stenhårde, så ingen guacamole i dag - desværre!
Du skal bruge:
1 flæskesteg
Groft salt
Tomat
Salat
Agurk
Løg
Burgerboller
Og hvad du eller evt. har lyst til at komme i din burger.
Sådan gør du:
Klargør grillen til at grille med inddirekte varme.
Kontroller at stegen er ordenlig ridset, der skal være skåret næsten helt ned til kødet, men der må IKKE være skåret ned i det rene kød. Gnub oversiden med groft salt, og sæt evt. stegen i en stegholden, inden at den kommes på grillen. Undervejs sprøjtede vi stegen med en blomster forstøver, og det er for at få en rigtig god sværd.
Vi har næsten altid stegetermometer i det vi griller, og vi tog stegen af grillen da den var 72 grader, og det havde den ca. fået 2 timer, på lige omkring 180 grader. Den fik lov til at hvile i 15 min. inden at vi skar den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar