mandag den 5. marts 2012

Chocolate chip cookies


I dag havde jeg bare sådan lyst til chocolate chip cookies, som dem de har på SUBWAY, men synes ikke lige at jeg ville kører 25 km (hver vej) for at hente nogle. Så jeg måtte jo i gang med at bage nogle selv, og synes at jeg ramte dem meget godt. De smagte i hvert falde godt. Og jeg fandt opskriften i min gamle kina-bog med alle mulige opskrifter, som er klippet ud af div. ugeblade i løbet af de sidste mange år.

Jeg fik 18 ud af 1 portion.

Du skal bruge:
125 g rørsukker
75 g blødt smør
3 tsk vanillesukker
1 stort æg
150 g mel
½ tsk natron
100 g mørke chokolade knapper
200 g hvide chokolade knapper

Sådan gør du:
Pisk rørsukker, vanillesukker og smør sammen, tilsæt ægget og pisk igen. Jeg brugte gummi K-spaden. Blandt mel og natron, og kom det i lidt efter lidt. Kom chokoladen i til sidst. Sæt dejen kold i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade og tril dejen til kugler, det kan anbefales at bruge handsker, dejen er nået klistret. Læg 7-8 kugler på pladen af gangen, de flyder en helt del ud. Bag dem i midt i ovnen i 13-15 min. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist. Lad kagerne køle af og stivne i 5 min og flyt dem så over på risten til videre afkøling. De er næsten flydende når de kommer ud af ovnen.

Smagsvariationer:
Revet hasselnødder
Revet appelsinskal
Erstat evt. den mørke chokolade med tørrede tranebær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...