Vi er begyndt at få sådan en kasse med fisk fra Skagen Food 1 gang om måneden, og denne gang var der lyssej i kassen. Vi havde dog ikke fået handlet det ind som vi skulle bruge til den opskrift der var med. Og da vi bor et stykke ude på landet, er det ikke alt vi kan få hos vores lokale købmand. Så denne gang blev det lavet med det vi lige havde i huset.
Du skal bruge:
Lyssej
2 snack peber
1 løg
1 citron
1 dl hvidvin
1 dl madlavningsfløde
1 tsk tomatpure
3 dl hønsefond (evt. 3 dl kogende vand og 1 bouillonterning)
1 tsk sukker
Salt og peber
Evt. maizena
Tilbehør:
Ris eller kartofler
Sådan gør du:
Sæt vand over til ris eller kartofler, og tænd ovnen på 200 grader.
Saucen: (Start med at lave saucen). Skær en peberfrugt og ½ løg i tern og sauter dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, hønsefond og tomatpure og lad saucen koge ind til det halve. Blendt saucen med en stavblender, og lad den koge op igen, tilsær fløden og smag til med sukker, salt og peber. Saucen kan evt. jævnes med en smugle maizena til sidst.
Topping: Skær 1 peberfrugt og ½ løg i meget fine tern. Svits dem i lidt olie på en pande og tilsæt 1 tsk revet citronskal. Krydr med salt og peber.
Fisk: Del fisken i 4 portioner og placer dem på skindsiden i et smurt ovnfast fad. Fordel toppingen på fisken og bag dem i ovnen i ca. 10 min. Server skraks.
Du skal bruge:
Lyssej
2 snack peber
1 løg
1 citron
1 dl hvidvin
1 dl madlavningsfløde
1 tsk tomatpure
3 dl hønsefond (evt. 3 dl kogende vand og 1 bouillonterning)
1 tsk sukker
Salt og peber
Evt. maizena
Tilbehør:
Ris eller kartofler
Sådan gør du:
Sæt vand over til ris eller kartofler, og tænd ovnen på 200 grader.
Saucen: (Start med at lave saucen). Skær en peberfrugt og ½ løg i tern og sauter dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, hønsefond og tomatpure og lad saucen koge ind til det halve. Blendt saucen med en stavblender, og lad den koge op igen, tilsær fløden og smag til med sukker, salt og peber. Saucen kan evt. jævnes med en smugle maizena til sidst.
Topping: Skær 1 peberfrugt og ½ løg i meget fine tern. Svits dem i lidt olie på en pande og tilsæt 1 tsk revet citronskal. Krydr med salt og peber.
Fisk: Del fisken i 4 portioner og placer dem på skindsiden i et smurt ovnfast fad. Fordel toppingen på fisken og bag dem i ovnen i ca. 10 min. Server skraks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar