Jeg havde en portion surdej stående i køleskabet, som skulle til og bruges. Så det blev til nogle grahams boller. Og det er lidt sjovt at lave boller med surdej, for de hæver på en noget anden måde end en gær dej. Da jeg havde formet dem til boller var de fine og runde, men når de hæver så er det ikke i højden men i bredten. Så man skal huske ikke at have for mange på pladen.
Du skal bruge:
1 portion surdej
7 dl vand
500 g hvedemel
500 g grahamsmel
1½ tsk salt
2 tsk rørsukker
Sådan gør du:
Rør surdejen ud i vandet, tilsæt mel, salt og sukker. Rør dejen rigtig godt igennem, helst på en røremaskine, da den meget gerne må stå og kører i 5 min.
Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir, kom et fugtigt viskestykke over dem, og stil dem til at hæve ved stuetemperatur i 6-8 time. Bag dem i ca. 30 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar