søndag den 22. januar 2012

Pitabrød


Har lige bagt pitabrød, og det er helt sikkert at jeg ikke køber færdiglavede pitabrød mere. For de her smagte jo godt, de smagte ikke at pap. Og så var de samtidig rigtig nemme at lave. Jeg bagte dem lige inden de skulle bruges, så de var frisk bagte. Og det passede meget godt med at lave fyldet samtidig. Fyldet i dag var rester fra vi grillede en oksecuvette i går.
Jeg lavede en portion, der bliver 12 stk. men jeg bagte kun 6 stk. og kom resten af dejen i fryseren, så der er til en anden god gang.

Du skal bruge:
1½ dl mælk
1½ dl vand
25 g gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
60 g durummel
375 g pizzamel

Sådan gør du:
Kom mælk og varmt vand i en skål, så blandingen er lillefingervarmt. Rør gæret ud heri. Tilsæt sukker, salt, durummel og halvdelen af pizzamelet. Rør dejen rigtig godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af pizzamelet, til dejen slipper skålen og ikke klistre mere. Del dejen i 12 stk. og form dem til boller. Bank eller rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 15 min. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Bag pitabrødene midt i den forvarmede ovn i ca. 7 min.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud! Og en super ide til rester!

    Didde

    SvarSlet
  2. Ja, og det er rart at det er en dej som kan fryses. Så har man altid lige nem mad i fryseren:

    Mette

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...