Har lige fået af vide at det her giver + point i frue-bogen. Nybagte boller til morgenmad. Dejen rørte jeg i går aftes ved 19-tiden, og så har den bare stået koldt indtil her i morges. Så det her er nogle supernemme boller, som samtidig også smager rigtig godt.
Du skal bruge:
15 g gær
3,5 dl vand
1 spsk olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
375 g hvedemel
100 g havregryn
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen på en røremaskine eller med en ske, til at den er ensartet og hænger sammen. Dejen kan ikke æltes med hænderne, da den er meget klistret. Dæk skålen med film, og stil den i køleskabet indtil næste morgen.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Form bollerne med med 2 skeer, og læg dem på bagepapir. Der vil ca. blive 10 stk. Lad bollerne efterhæve 10 min. Pensel bollerne med mælk og bag dem 20-25 min. Lad dem derefter køle på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar