lørdag den 14. januar 2012

Groft solsikke rugbrød


Du skal bruge:
450 g Skårne ell. Knækkede rugkerner
700 g Groft rugmel
500 g Hvedemel
125 g Solsikkekerner
6 dl Vand
1 l A-38
50 g Gær
5 tsk Salt
2 tsk Sirup

Sådan gør du:
Kog vand, rugkerner og solsikkekerner i ca. 5 min. Lad det hele køle lidt af og tilsæt A-38. Når blandingen er håndvarm udrøres gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele grundigt igennem i ca. 10 min. Dette gøres bedst på en røremaskine.
Kom dejen i smurte bageforme, og glat overfladen med en våd ske. Jeg tog 350 g dej fra, som jeg har sat i et glas med pertent låg i køleskabet. Så skulle der meget gerne være en surdej til næste gang. Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 45 min. Forvarm ovnen på 220 grader, ikke varmluft og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen.
Rids overfladen med en skarp kniv og pensel med vand. Drys evt. med solsikkekerner.
Når de er kommet i ovnen skru da straks med på 185 grader.
De skal bages i 1 time og 15 min på nederste rille.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...