søndag den 15. januar 2012

Grovboller med fuldkornsrugmel


Har lige været i bage humør i denne weekend, og så passede det samtidig meget godt med at fryseren var ved at være tom for brød. Så jeg fandt denne opskrift på en af mine opskrifts apps på min telefon, og det så ud som nogle gode morgenmads boller. Så den måtte lige prøves.

Du skal bruge:
50 g smør
3 dl mælk
1 dl yoghurt, naturel
25 g gær
1,5 tsk sukker
1,5 tsk salt
150 g fuldkornsrugmel
450 g hvedemel

Sådan gør du:
Smelt smøret i en gryde. Kom mælk og yoghurt i en skål, og hæld det smeltede smør der i. Udrør gæren i blandingen. Tilsæt salt, sukker og rugmel. Rør dejen godt sammen og kom hvedemel i lidt efter lidt. Ælt dejen godt, og lad den hæve et lunt sted i 90 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Del dejen i 20 stykker, og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve 15 min.

Pensel bollerne med æggeblomme, og bag dem midt i ovnen i ca. 12 min. Lad dem køle på en rist bagefter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...