Så har jeg været igang med at bage cupcakes fra min bagebog fra The Hummingbird Bakery, og denne gang blev det deres citron cupcakes.
Du skal bruge:
125 g hvedemel
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
2 spsk revet citronskal
40 g smør, stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader.
Kom mel, bagepulver, citronskal og smør i en røremaskine, og rør for lav hastighed, til alt er godt blandet. Hæld gradvis mælken i, og pisk til det netop er blandet.
Kom ægget i melblandingen, og fortsæt med at røre, til det er indarbejdet. Fortsæt med at røre et par minutter mere, til blandingen er jævn, men rør ikke for længe.
Fyld formene to tredjedele med dejen, og bag dem i 20-25 min.
Lad kagerne køle inden de pyntes.
Citronglasur
Du skal bruge:
250 g flormelis
80 g smør, stue temperatur
2 spsk revet citronskal
Gul frugtfarve
1/4 dl sødmælk
Sådan gør du:
Pisk flormelis, smør, citronskal og frugtfarve i en røremaskine, og pisk for middellav hastighed, til alt er godt blandet. Skru ned til lavere hastighed. Hæld langsomt mælken i, og skru op for hastigheden, når den er godt indarbejdet. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver glasuren.
Du skal bruge:
125 g hvedemel
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
2 spsk revet citronskal
40 g smør, stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader.
Kom mel, bagepulver, citronskal og smør i en røremaskine, og rør for lav hastighed, til alt er godt blandet. Hæld gradvis mælken i, og pisk til det netop er blandet.
Kom ægget i melblandingen, og fortsæt med at røre, til det er indarbejdet. Fortsæt med at røre et par minutter mere, til blandingen er jævn, men rør ikke for længe.
Fyld formene to tredjedele med dejen, og bag dem i 20-25 min.
Lad kagerne køle inden de pyntes.
Citronglasur
Du skal bruge:
250 g flormelis
80 g smør, stue temperatur
2 spsk revet citronskal
Gul frugtfarve
1/4 dl sødmælk
Sådan gør du:
Pisk flormelis, smør, citronskal og frugtfarve i en røremaskine, og pisk for middellav hastighed, til alt er godt blandet. Skru ned til lavere hastighed. Hæld langsomt mælken i, og skru op for hastigheden, når den er godt indarbejdet. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 min. Jo længere man pisker, desto luftigere og lettere bliver glasuren.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar