fredag den 16. december 2011

Appelsinmarmelade

Så har jeg lige været igang med at lave lidt appensinmarmelade, og hvis man kan lide sådanne noget, så er det bare med at komme igang. Da det er noget af det nemmeste at lave. Og ja, jeg snyder. Jeg bruger syltesukker!


Du skal bruge:
1 kg appelsiner (ca. 6 stk.)
5 dl vand
500 g syltesukker
Atamon

Sådan gør du:
Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller, og skrællen skæres i fine strilmer (eller man kan komme dem i en mini-hakker). Skrællen koges i vandet i 15 min.


De hvide hinder fjernes fra frugterne, og skæres i små stykker. Og det er vigtigt at fjerne det hele, da de ellers kan gøre marmeladen meget bitter. Frugtkøbet kommes i gryden sammen med skrællen, og koges under låg i ca. 30 min.

Sukkeret tilsættes og alt koger videre uden låg i 25-30 min, alt efter hvor tyk man vil have marmeladen. Marmeladen kommes i atamon skyllede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...