Da vores æbletræ er fuld af æbler, så skulle nogle af dem da bruges til gelé.
1 kg æbler
8 dl vand
Evt. 1 stang vanille
½ dl calvados (æblebrændevin)
1 kg sukker pr. 1 l saft
Atamon
Dag 1:
Vask æblerne og skær dem i tern, det er ikke nødvendigt at fjerne kærnehuset. Kog dem i en gryde med vandet, og evt.en flækket stang vanille, ved svag varme til de er helt møre. Hæld massen til afdrypning i et saftsi eller et klæde lagt i en sigte natten over.
Dag 2:
Mål mængten af saft og hæld den i en gryde, og bring den i kog, og tilsæt sukkeret. Lad blandingen koge i 20-25 min, til at den kan bestå geléprøven (en stor dråbe bliver hængende tilbage på skeen).
Skum geléen og tilsæt calvados. Hæld geléen i atamon skyllet glas.
1 kg æbler
8 dl vand
Evt. 1 stang vanille
½ dl calvados (æblebrændevin)
1 kg sukker pr. 1 l saft
Atamon
Dag 1:
Vask æblerne og skær dem i tern, det er ikke nødvendigt at fjerne kærnehuset. Kog dem i en gryde med vandet, og evt.en flækket stang vanille, ved svag varme til de er helt møre. Hæld massen til afdrypning i et saftsi eller et klæde lagt i en sigte natten over.
Dag 2:
Mål mængten af saft og hæld den i en gryde, og bring den i kog, og tilsæt sukkeret. Lad blandingen koge i 20-25 min, til at den kan bestå geléprøven (en stor dråbe bliver hængende tilbage på skeen).
Skum geléen og tilsæt calvados. Hæld geléen i atamon skyllet glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar