tirsdag den 16. august 2011

Mælkebøttesirup


Det er desværre ikke årstid til at lave mælkebøttesirup, men i for den lige alligevel, da jeg ofte bruger den i mine opskrifter. Men vi bruger også denne "Fattigmandshonning" til mange andre ting bl.a til pandekager, is og oven på en god danablue ost.

400-500 g mælkebøtteblomster
2 liter vand
1- 1½ kg rørsukker
2 appelsiner, skal og saft
3 citroner, skal og saft

Blomsterne skylles og kommes i en stor gryde.
Frugterne vaskes og skrælles.
Frugtskal og vand kommes i gryden.
Blandingen bringes langsomt i kog og lad det småkoge i 20 minutter.
Derefter tages af varmen og lad det hvile i 1 time.
Hæld blandingen i en si med klæde/saft si og lad den løbe godt af.
Sukkeret tilsættes saften og bringes i kog igen.
Skru ned for varmen og lad det småkoge 1 times tid.
Kommes på rene skoldede glas og atamon skyllede glas.

Husk at sirupen skal laves samme dag at blomsterne er plukket. Og pluk kun blomster langt væk fra trafikerede veje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...