tirsdag den 16. august 2011

Grove burgerboller

Så blev det lige tid til at lave nogle burger-, morgenmads-, frokostboller.
Disse boller kan bruges til hele.


Her ses de prikkede boller

Det færdige resultat



ca. 10 stk.

125 g 3- ell. 5-kornsblanding
2 dl vand
500 g hvedemel
50 g gær
1½ dl mælk
½ dl olie
1 æg
3 tsk sukker eller Mælkebøttesirup
1 tsk salt
Sesamfrø til pynt

Kornblandingen koges i de 2 dl vand i ca. 2-3 min. Blandingen hældes i en skål, mælken og olien tilsættes, og når blandingen er afkølet til håndvarm opløses gæren her i. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejes æltes til den er ensartet og smidig (klistre lidt). Jeg kører den i ca. 5 min. på røremaskine.
Stilles til hævning tildækket et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 30 min.).
Dejen deles i 10 ca. lige store stykker og formes til boller, der trykkes flade og prikkes med en gaffel.
Pensles med rigeligt vand og drysses med sesamfrø.
Hæver igen i 30 min. tildækket. Ovnen tændes på 225 grader.
Bages midt i ovnen i ca. 10 min.

Serveres gerne lune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...