søndag den 26. februar 2012

Grillet skank - Marineret med øl og honning


Vi havde en hel skank liggende i fryseren, som vi ikke helt vidste hvad vi skulle bruge til, så det var lidt en forsøg med at grille sådanne en. Men det kom faktisk til at smage rigtig godt. Den havde fået lov til at ligge og marinerer i en del timer inden. Grunden til at den ser noget brandt ud, er fordi at der er honning i marinaden, men det smager ikke brandt. Til kødet serverede vi flødekartofler og gulerødder.

Du skal bruge:
1 skank
1 mørk øl
2 spsk honning
2 spsk soya
8 dråber tabasco

1 portion øl og honning marinade

Sådan gør du:
Rids sværden lige som på en flæskesteg. Bland indgredienserne sammen i en frysepose og kom kødet ned sammen med. Lad det stå og trække så lang tid som muligt, gerne natten over.
Tænd grillen og kom stegen på et spyd eller læg den i en stegholder. Og kom kødet på grillen evt. sammen med noget røgflis.
Vi har forsøgt at holde temperaturen så langt nede som muligt i dag, men det gik ikke helt efter planen, du vi havde kullene liggende i kulholderen og ikke i en ring som vi plejer når vi langtidssteger. Se evt. indlæg om det her.
Da der ca. var 30 min. tilbage af stegetiden, penslede vi den i øl og honning marinaden.
I dag havde vi grillen på 180 grader, og den fik ca. 1½ time. Kernetemperaturen endte på 65 grader. Og så fik den lige lov til at hvile i 10 min. inden vi skar den.
Vi flækkede og pillede benet ud, og så skar vi skiver så godt vi nu kunne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...