Denne opskrift fandt jeg ovre hos Himmelske kager, og den er bare rigtig god og er super nem at bage.
Til en kage på 18-20 cm, skal du bruge:
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
Start med at tage æggene ud i rigtig god tid, så de kan få stuetemperatur. Eller hvis du altid som mig glemmer dette, så læg den i en skål med håndvarmt vand indtil de får rette temperatur.
Forbered bageformen ved at smøre bunden med smør, og det er kun bunden - ikke siderne! (For så hæver kagen pænest). Klip bagepapir til så det dækker hele bunden.
Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
Pist hviderne stive.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Mens maskinen kørte blandede jeg mel, kartoffelmel og bagepulver i en anden skål. Når massen er pisket færdigt, blandes melblandingen i. Til slut vendes de piskede æggehvider i.
Kom dejen i formen og kom den i en 175 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i 40-45 min. I de første 30 min må ovnlågen ikke åbnes, for så falder kagen sammen. Bagetiden afhænger selvfølgelig hvor stor en kage der bliver bagt.
Afkøl kagen mest muligt i formen. Når den er afkølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanterne og venter den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden den deles.
Til en kage på 18-20 cm, skal du bruge:
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
Start med at tage æggene ud i rigtig god tid, så de kan få stuetemperatur. Eller hvis du altid som mig glemmer dette, så læg den i en skål med håndvarmt vand indtil de får rette temperatur.
Forbered bageformen ved at smøre bunden med smør, og det er kun bunden - ikke siderne! (For så hæver kagen pænest). Klip bagepapir til så det dækker hele bunden.
Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
De kunne lige være der! |
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Mens maskinen kørte blandede jeg mel, kartoffelmel og bagepulver i en anden skål. Når massen er pisket færdigt, blandes melblandingen i. Til slut vendes de piskede æggehvider i.
Kom dejen i formen og kom den i en 175 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i 40-45 min. I de første 30 min må ovnlågen ikke åbnes, for så falder kagen sammen. Bagetiden afhænger selvfølgelig hvor stor en kage der bliver bagt.
Dobbelt portion i en 30 x 30 cm form, næste gang vil jeg nok gange opskriften med 3. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar