tirsdag den 18. september 2012

Lyse kagebunde

Denne opskrift fandt jeg ovre hos Himmelske kager, og den er bare rigtig god og er super nem at bage.

Til en kage på 18-20 cm, skal du bruge:
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Sådan gør du:
Start med at tage æggene ud i rigtig god tid, så de kan få stuetemperatur. Eller hvis du altid som mig glemmer dette, så læg den i en skål med håndvarmt vand indtil de får rette temperatur.


Forbered bageformen ved at smøre bunden med smør, og det er kun bunden - ikke siderne! (For så hæver kagen pænest). Klip bagepapir til så det dækker hele bunden.


Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.

De kunne lige være der!
Pist hviderne stive.


Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Mens maskinen kørte blandede jeg mel, kartoffelmel og bagepulver i en anden skål. Når massen er pisket færdigt, blandes melblandingen i. Til slut vendes de piskede æggehvider i.

Kom dejen i formen og kom den i en 175 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i 40-45 min. I de første 30 min må ovnlågen ikke åbnes, for så falder kagen sammen. Bagetiden afhænger selvfølgelig hvor stor en kage der bliver bagt.

Dobbelt portion i en 30 x 30 cm form, næste gang vil jeg nok gange opskriften med 3.
Afkøl kagen mest muligt i formen. Når den er afkølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanterne og venter den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden den deles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...