fredag den 4. maj 2012

Ovnbagt slethvar/lakse duet


Så kom der endnu en kasse fra Skagen Food, denne gang var der slethvar og laks med. Vi havde ikke smagt slethvar før, så det var vi spændte på at prøve. En slethvar er en fladfisk, som er meget fast i kødet. Og det er ikke sidste gang vi prøver sådan en, for den smagte rigtig godt.

Du skal bruge:
400 g slethvar
200 g fersk laksefilet
30 g smør
1 håndfuld friske basilikum blade
3 spsk hakket frisk purløg
4 cherry tomater
1 løg
1 solo hvidløg
2 dl hvidvin
1 dl fløde
Olie
2 dl hønsefond (evt. vand og boullionterning)
Salt og peber

Sådan gør du:
Urtesmør: Rør smør (gerne lidt blødt), basilikum, purløg, lidt salt og kødet fra tomaterne (skåret i tern) sammen i en lille skål.

Fisk: Skær laksen i tynde skiver og skær slethvaren i passende stykker. Som en lasagne lægges lagvis slethvar og laks. Lav 4 stk. og placer dem i et smurt ovnfast fad. Fordel urtesmøret på toppen af de 4 portioner og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Fisken er færdig, når det midterste stykke slethvar er blevet hvidt.

Hvidvinssauce: Svits et hakket løg og presset hvidløg i lidt olie. Tilsæt hvidvin og hønsefond, og lad det reducere til det halve. Tilsæt fløden og lad saucen koge ind til den får en cremet konsistens. Jævn evt. saucen hvis du synes at den er for tynd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...