I går fik vi endnu en kasse med fisk fra Skagen Food, og denne gang var der laks og jomfruhummerhaler i den. Den opskrift der fulgte med i går var ikke lige os, der var flere indgredienser vi ikke bryder os om. Vi havde eller sat os for, at vi ville prøve alle de opskrifter de sender med. Men sådan blev det ikke i går, det blev i stedet til en lakselasagne med hjemmelavet bechamelsauce (med ost). Opskriften på bechamelsauce fandt jeg i en af mine Karolines kogebøger. Og det er ikke den sunde udgave af bechamelsauce, men så er det jo godt at den kun bliver lavet et par gange om året!
Du skal bruge:
600 g laks
500 g spinat fra frost
50 g revet ost
Lasagneplader
Jomfruhummerhaler
Bechamelsauce:
30 g smør
3½ spsk hvedemel
6 dl mælk
½ tsk groft salt
Hvid peber
½ tsk revet muskatnød
150 g revet ost
Sådan gør du:
Start med at skære laksen ud i ikke alt for tykke stykker. Kom spinaten i en gryde med lidt vand i bunden, og når den er tøet op, skal den lige have lov til at koge i et par minutter.
Bechamelsauce:
Smør et ovnfast fad og dæk bunden med lasagneplader. Hæld lidt bechamelsauce over pladerne, herefter kommes lidt spinat og laks ovenpå. Fortsæt med at lægge lasagneplader, sauce, spinat og lask. Der sluttes af med et lag lasagneplader hvor der kommes det sidste sauce over. Drys med revet ost.
Bag lasagnen ca. 45 min i en 180 grader varm ovn.
Pynt med kogte jomfruhummerhaler og server med lune flutes.
Super opskrift :-)
SvarSletHvis jeg vil bruge friske lasagneplader ændre det så bage tiden?
Mvh Asta
Hej Asta
SletDenne opskrift har jeg ikke prøvet med friske plader, men jeg ville ikke mene at det vil ændre på tilberedningstiden.
Mette
okay super
Sletvil lave den imorgen som overraskelse til min mor og søster, de vil helt sikket kunne lide den :-)
Mange tak for opskriften
mvh Asta
Håber den smager jer :o)
SletMette