fredag den 10. februar 2012

Næsten klassisk torsk


Så har vi fået endnu en kasse med fisk fra Skagen Food, og mums det smagte godt. Kan helt klart anbefale fiske kasserne fra dem.
Denne gang var der torsk og jomfruhummerhaler i kassen, og jeg har hele ugen gået og glædet mig til denne kasse (kan se indholden 1 uge frem). Jeg kan så godt lide torsk, men kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået det.

Du skal bruge: 2 pers.
600 g filet royal af torsk (fiskens mørbrad)
300 g bacon i skiver
200 g syltede rødbeder
4 æg
1 spsk. mel
20 g smør
3 dl mælk
1 spsk. eddike
Lidt sukker
Fiskesennep (eller fiskesennepspulver)
Hvidvin
Salt og peber
Kartofler
Jomfruhummerhaler

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og sæt dem over. Kog æggene til hårdkogte æg, og skær de hårdkogte æg ud i små tern. Skær bacon skiverne over på tværs og steg dem sprøde. Lad dem køle på et stykke køkkenrulle. Tør rødbederne på et stykke køkkenrulle og skær dem i små tern. Kom alle tingene i hver sin skål.
Lav en opbagt hvid sauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt 1 stor spsk. mel og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken, lidt ad gangen mens du pisker, til saucen får en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Kom 2 spsk. fiskesennep i saucen, og smag til med eddike og lidt sukker.
Tænd ovnen på 190 grader. Skær fileten ud i portionsstykker. Det er vigtigt at stykkerne har nogenlunde samme tykkelse. Placer fisken i et smurt ovnfast fad, kryder med salt og peber, og kom ca. 3 spsk. hvidvin ned ved fisken. Sæt fadet i den 190 grader varme ovn i ca. 10-12 min. Fisken må hellere få for lidt end for meget, og i stedet hvile overdækket udenfor ovnen i 5 min. inden servering.
Kogning af jomfruhummerhaler:
Sæt en gryde med vand til at koge, når vandet koger kommes halerne og en god portion salt i vandet.
Når halerne kommer op til overfladen er de færdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...