Manglede nogle morgenmadsboller, så jeg havde fat i min "kina-bog", hvor jeg har alle mulige opskrifter, som jeg har fra venner, familie og gamle ugeblade, og her fandt jeg denne opskrift som jeg ikke havde prøvet eller smagt før. Og i sensommeren plukkede vi de sidste af vores og naboens æbler, som jeg skar i mindre stykker og frøs ned i små portioner.
Har ikke smagt dem endnu, men her duftede rigtig godt da de blev bagt!
Du skal bruge:
25 g gær
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk kanel
2 spsk olie margarine
100 g revet æbler
50 g rosiner ell. tørrede tranebær
550 g hvedemel
Sådan gør du:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, kanel, smør, æbler, rosiner/tranebær. Tilsæt ihvedemel og ælt dejen godt igennem, og lad dejen hæve tildækket i 45 min. Form dejen til boller og lad dem efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i 15 min. Stil en lille skål med vand i ovnen og forvarm ovnen på 180 grader.
Bag bollerne i 15-20 min.
Guf det lyder altså godt, var de gode?
SvarSletDe smagte overraskende godt, så de kan helt sikkert anbefales. Næste gang vil jeg nok erstatte sukker med mælkebøttesirup eller honning, da jeg tror at det vil passe godt til dem.
Slet