torsdag den 15. december 2011

Fyldt chokolade



Så har vi været igang med den helt store chokolade produktion. Det vi har lavet, er lavet over flere dage, da det tager lidt tid at lave.

Vi har en chokolade smelter, der holder temteraturen helt rigtig, så det jeg vil ikke fortælle så meget om. Kan bare anbefale at købe at chokolade smelter, hvis man vil lave meget med chokolade, da jeg synes at det er noget nemmere.

Men start med at smelte chokoladen, og pensel formene. De skal nok have 2 gange for at være helt dækket. Og de skal i køleskabet i ca. 15 min efter hver gang. Kom fyldet i og top op med chokolade. Stil i køleskabet igen i ca. 30 min inden i tager dem ud af formene. Og vi har til slut pyntet med hvid chokolade.

Men jeg vil komme med et par opskrifter på det fyld som vi har kommet i dem.

Jordbær fyld:
1 dl. druesukker
2 dl. sukker
0,75 dl. koldt vand
¼ tsk. citronsyre
1 ml. rød farve
2,5 ml. jordbærflavour

Rør druesukkeret, sukkeret og vandet sammen i en treliters rustfri stålgryde – der røres, til både druesukkeret og sukkeret er helt opløst. Sæt derefter gryden på kogepladen med termometeret i og skru helt op for varmen. Kog, til du når 105-110 grader, alt efter hvor fast den færdige fondant skal være. Vær opmærksom på, at temperaturen stiger hurtigt.

Sæt gryden på en bordskåner. Fondantmassen skal nu afkøles til 90 grader. Tag termo-meteret op. Sukkermassen skal piskes kraftigt, det gøres bedst med en elpisker. Pisk sukkermassen i ca. 5 minutter og tilsæt undervejs citronsyren, den røde farve og til sidst jordbærflavouren. Når sukkermassen begynder at blive uigennemsigtig og tykkere i konsistensen, er den færdig. Hæld den færdige fondantmasse ned i en kraftig plastik-sprøjtepose, der står klar i et litermål eller en høj, smal kande.

Tag den fyldte sprøjtepose op, pres fondantmassen ned i spidsen, slå en knude øverst på posen og læg den til afkøling. Massen kan først bruges, når den er kold, ellers vil den smelte chokoladen i formen. Klip et meget lille hul i sprøjteposens spids og sprøjt forsigtigt lidt fondantmasse ned i chokoladeformen. Luk med chokolade.


Appelsin fyld:

Med denne opskrift og fremgangsmåde kan man lave mange forskellige smangsvarianter. Man kan evt. erstatte appelsinolien men pebermynte olie og så undlade farve, så har man lækker hjemmelavet mint fyld. Mængden er fondantpulver kan man også ændre, hvis man kommer mere pulver i, så bliver cremen mere fast. Så det er bare med at prøve sig frem.

100 g fondantpulver
16 g koldt vand
6 dråber appelsinolie
2 dråber orange slikfarve eller
4-6 dråber gul slikfarve

Rør fondantpulver og koldt vand sammen så blandingen er helt jævn. Tilsæt smag og rør det sammen.
Fordel fyldet med en teske. Hæld ikke helt op til kanten. Formene lukkes med chokolade med en ske.

Ganache med hvid chokolade:

3/4 dl piskefløde
175 g hvid chokolade
1 spsk smør

Hak chokoladen i små stykker og kom dem i en skål. Bring fløden og smør i kog og hæld chokoladen deri. Rør til at blandingen er jævn, eventuelt over meget svag varme.
Lad ganachen køle af, uden at røre i den. Kom ganachen i en sprøjtepose, og kom den i de chokolade smurte forme. Luk med chokolade.

3 kommentarer:

  1. Kan jordbærflavour i dit jordbærfyld, erstates med banan aroma eller andre aromaer?
    Skal da helt klart også prøve med jordbær når jeg får købt det :)

    Håber på svar selvom det er et ældre indlæg :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Ja, det kan du sagtens :)
      Mette

      Slet
    2. Super :) Så kan jeg godt komme i gang.
      Fedt med en opskrift hvor man ikke skal ud og købe en masse specielt ( glukose ) :)

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...