Så har vi haft gang i den gamle rugbrødsskære som jeg har fået af min mormor. Og den er jo perfekt til at skære brunkager. Den opskrift jeg har på brunkager, er en vi altid har brugt i min familie, og med lidt hurtig hovedregning, og hvor mine bedsteforældre mener at den kommer fra, så har den ca. 250 år på bagen.
Du skal bruge:
250 g smør
250 g sukker
125 g lys sirup
1 tsk stødt neliker
2 tsk kanel
1 pk fint hakket sukat
70 g fint hakket mandler
1,5 tsk pot aske (skal udrøres i 1 spsk kold vand)
500 g mel
Sådan gør du:
Smelt smøret (det må IKKE koge) med sukker og sirup. Lige ved kogepunktet tages gryden af og neliker, kanel og sukat kommes i. Den opløste pot asken kommes i den varme masse. Derefter sigtes melet i, dejen æltes sammen. Pas på når du stikker hænderne i massen, den er varm! Når dejen er æltet sammen, rulles den til pølser og lægges på køl natten over.
Bages ved 180 grader i øverste halvdel af ovnen i ca. 5 min.
Uhmm, brunkager er bare noget af det bedste. Dine ser sprøde og lækre ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe
SvarSletDe blev også rigtig gode i år :)
Hilsen Mette