mandag den 21. november 2011

Grillet rådyr kølle

Her i weekenden grillede vi et stykke af en rådyr kølle. Da vi kun var 3, var en hel kølle for meget. Så noget af køllen blev grillet, og resten kom i fryseren, til en anden god gang.

Du skal bruge:
1 rådyr kølle
1-2 pk bacon i skiver
Kødsnor
Kartofler

Grønsager og andet til drypbakken:
Gulerødder
Rødløg
Hvidløg
Estragon
1 spsk stærk sennep
1 spsk ribsgele
Toppen af bladselleri
1 dl rødvin
1 dl whiskey
Salt og peber
Vand så grønsagerne er dækket

Waldorfsalat:
Bladselleri
Grønne vindruer
2 æbler
Valnødder
2 spsk creme fraise
3 spsk piskefløde


Sådan gør du:
Skær kødet af benet, i så stort et stykke som muligt. Puds køllen af, pak den ind i bacon, og vikel kødsnor omkring. Sæt kødet på en Weber Rotisseri, det kan også lægges i en stegholder.
Skær alle grøntsagerne ud og kom dem i drypbakken sammen med de øvrige indgredienser. Fyld op med vand så grøntsagerne er dækket. Stil drypbakken under stegen, så den opsamler saften fra kødet. Kødet skal ca. have 1 time ved indirekte varme. Kødet skal være på 60 grader. Når kødet er kommet af grillen, skal det ligge og hvile i ca. 15 min inden at det skæres. Saucen laves af væden fra drypbakken.

Waldorfsalat:
Skær bladselleri, æbler og vindruer fint ud. Hak valnødderne.
Pisk fløden, men den skal ikke piskes alt for stiv. Bland den med creme fraisen.
Vend de øvrige indgredienser i cremen og pynt med vindruer og valnødder.


Server retten med waldorfsalaten, ovn kartofler og ribsgele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...