Så er der blevet lavet Pullet Pork. Og det er lavet på en alm. 57 cm kuglegrill.
Du skal bruge:
Nakkefilet
Krydderi blanding, vi brugte BBQ & Grill fra Hedebogård købt i Tiger
Æblejuice, vi brugte en hjemmelavet æblesaft
Grove burgerboller
BBQ Sauce
Guacamole
Salat
Tomat
Agurk
Løg
Kul og røgflis
God tid, 48 timer
Dag 1: Forberedelse






Nu skal kernetemperaturen i stegen gerne være nået op på 96 grader, og så er stegen færdig. Den vil være noget brun (sort) i skårpen. Men det smager ikke brændt! Lav nu tilbehøret til burgeren, mens stegen lige får lov til at ligge og hvile 10 min.
Du skal bruge:
Nakkefilet
Krydderi blanding, vi brugte BBQ & Grill fra Hedebogård købt i Tiger
Æblejuice, vi brugte en hjemmelavet æblesaft
Grove burgerboller
BBQ Sauce
Guacamole
Salat
Tomat
Agurk
Løg
Kul og røgflis
God tid, 48 timer
Dag 1: Forberedelse
Nakkefileten rubbes i den tørre krydderi blanding. Og pakkes i Vita-Wrap og lægges i køleskabet i ca. 24 timer.
Dag 2: Grilning
Så skal grillen klargøres. Kullene lægges i en ring 2 og 2, så langt rundt du kan komme, så der stadigvæk er plads til en foliebakke med vand. Klik på billederne, for et større billede. Guide findes også her: How to: Langtids grille
Stegen lægges i stegholderen, og kommes på grillen. Kullene er startet i den ene ende med 5 kul som er startet i en grill starter. Nu skal grillen ca. holdes på 110 grader de næste 18-24 timer, afhængig af stegens størrelse. Og om det er kold og det blæser. Stegen skal ende med en kernetempretur på 96 grader.
Hver 3-4 time pensles stegen med æblesaft tilsat krydderi blanding. Hvis nødvendigt forlænges cirklen af kul og røgflis.
Dag 3: Nu er det snart ved at være tid til at spise!
Nu skal kernetemperaturen i stegen gerne være nået op på 96 grader, og så er stegen færdig. Den vil være noget brun (sort) i skårpen. Men det smager ikke brændt! Lav nu tilbehøret til burgeren, mens stegen lige får lov til at ligge og hvile 10 min.
| Nu skal stegen bare flås (pulles) fra hinanden med 2 gafler. Og serveres straks, da det hurtigt bliver koldt. Skål og velbekomme! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar