De her synes jeg er de nemmeste boller at lave, det tager ikke særlig lang tid at lave dem. Og dejen er meget nem at arbejde med.
Du skal bruge:
500 g hvedemel
100 g margarine
50 g gær
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
Sådan gør du:
Kom margarine og mælk i en gryde, og varm til margarinen er smeltet. Kom gær, margarine og mælk i en skål, og rør til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve, lunt og tildækket i ca. 30 min.
Form bollerne og lad efterhæve i ca. 20 min.
Bag dem i 12 min ved 200 grader i en forvarmet ovn.
Du skal bruge:
500 g hvedemel
100 g margarine
50 g gær
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
Sådan gør du:
Kom margarine og mælk i en gryde, og varm til margarinen er smeltet. Kom gær, margarine og mælk i en skål, og rør til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve, lunt og tildækket i ca. 30 min.
Form bollerne og lad efterhæve i ca. 20 min.
Bag dem i 12 min ved 200 grader i en forvarmet ovn.
Hej. Hvor mange boller bliver der ud af opskriften? Venlig hilsen Anne Mette
SvarSletHej Anne Mette
SletJeg plejer at få 12 stk. Men jeg laver dem også lidt store.
Mette
Ok. Jeg er MEGA dårlig til at bage, men fandt din side og har idag bagt de grove brunchboller og så de nemme boller. Jeg lavede 4 dobbelt portion af brunchbollerne og fik 43 ud af det. Af de nemme boller lavede jeg dobbelt portion og har fået 22. De nemmer er på vej ind i ovnen, de grove har jeg ikke smagt på endnu. Men håber meget på at de er gode, for jeg har 30 gæster til brunch på søndag og er alene med 2 børn, så det skal bare klappe :o)
SletJeg var også rigtig dårlig til at bage for år tilbage, men øvelse gør det meget nemmere :-)
SletSå håber at det lykkedes for dig!