For et stykke tid siden fandt jeg denne her opskrift på Himmelske kager som jeg bare var nød til at prøve, dog uden fyld. Og det har jeg ikke fortrudt. De smager bare fantastisk!!!
Lemon Vanilla Cupcakes
12 stk
120 g blødt smør
135 g sukker
3 æg
Vaniliekorn fra 1 stang vanilie
Skal af 1 citron
200 g mel
2 tsk bagepulver
60 ml fingervarm mælk
Forvarm ovnen til 175 C.
Pisk smør, sukker, æg, vaniliekorn og citronskal godt sammen.
Bland mel og bagepulver sammen. Sigt halvdelen af melblandingen i og bland godt. Tilsæt mælken og bland det i dejen. Tilsæt da den sidste del af melblandingen og bland til dejen er godt samlet og glat.
Fyld dejen 3/4 del op i 12 papirforme, der står i en metal cupcake form. Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25 min.
Afkøl kagerne helt inden de toppes med White Meringue Frosting.
White Meringue Frosting
Ca. 15 cupcakes
225 g sukker
3 pasteuriserede æggehvider
1½ tsk flydende vanilie ekstrakt
Jeg vil anbefale at bruge sukker fra Dan-sukker, da jeg 2 gange har prøvet at lave meringue frosting, med "billig" sukker. Og begge gangene er det mislykkedes. Hvor de gange jeg har brugt sukker fra Dan-sukker er resultatet blevet rigtig godt.
Jeg brugte min metal skål fra røremaskinen til at lave frostingen i, da den skal varmes over vandbad og skal røres i rigtig lang tid til sidst.
Pisk alle ingredienser til de er godt blandet sammen. Fyld en gryde med vand og bring dette i kog. Gryden skal være stor nok til at kunne rumme metal skålen. Metal skålen må ikke hvile på bunden af gryden.
Når vandet koger stilles metal skålen i gryden og der piskes. Blandingen må ikke komme op og koge. Pisk indtil alt sukkeret er opløst. Tjek at temperaturen af blandingen er nået 70-75 C. Husk at bruge et termometer som er beregnet til sukker.
Sæt skålen tilbage i køkkenmaskinen og pisk indtil frostingen danner stive toppe og får et blankt udseende. Dette tager ca. 15 min.
Når frostingen er færdig kan den bruges som den er eller man farve den med en pasta farve. Dem jeg lavede er farvet med en lille smugle gul pasta farve. Frostingen danner en meget tynd fin skorpe, men det gør ikke det mindste og den er stadig tyk og lækker indeni.
Lemon Vanilla Cupcakes
12 stk
120 g blødt smør
135 g sukker
3 æg
Vaniliekorn fra 1 stang vanilie
Skal af 1 citron
200 g mel
2 tsk bagepulver
60 ml fingervarm mælk
Forvarm ovnen til 175 C.
Pisk smør, sukker, æg, vaniliekorn og citronskal godt sammen.
Bland mel og bagepulver sammen. Sigt halvdelen af melblandingen i og bland godt. Tilsæt mælken og bland det i dejen. Tilsæt da den sidste del af melblandingen og bland til dejen er godt samlet og glat.
Fyld dejen 3/4 del op i 12 papirforme, der står i en metal cupcake form. Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25 min.
Afkøl kagerne helt inden de toppes med White Meringue Frosting.
White Meringue Frosting
Ca. 15 cupcakes
225 g sukker
3 pasteuriserede æggehvider
1½ tsk flydende vanilie ekstrakt
Jeg vil anbefale at bruge sukker fra Dan-sukker, da jeg 2 gange har prøvet at lave meringue frosting, med "billig" sukker. Og begge gangene er det mislykkedes. Hvor de gange jeg har brugt sukker fra Dan-sukker er resultatet blevet rigtig godt.
Jeg brugte min metal skål fra røremaskinen til at lave frostingen i, da den skal varmes over vandbad og skal røres i rigtig lang tid til sidst.
Pisk alle ingredienser til de er godt blandet sammen. Fyld en gryde med vand og bring dette i kog. Gryden skal være stor nok til at kunne rumme metal skålen. Metal skålen må ikke hvile på bunden af gryden.
Når vandet koger stilles metal skålen i gryden og der piskes. Blandingen må ikke komme op og koge. Pisk indtil alt sukkeret er opløst. Tjek at temperaturen af blandingen er nået 70-75 C. Husk at bruge et termometer som er beregnet til sukker.
Sæt skålen tilbage i køkkenmaskinen og pisk indtil frostingen danner stive toppe og får et blankt udseende. Dette tager ca. 15 min.
Når frostingen er færdig kan den bruges som den er eller man farve den med en pasta farve. Dem jeg lavede er farvet med en lille smugle gul pasta farve. Frostingen danner en meget tynd fin skorpe, men det gør ikke det mindste og den er stadig tyk og lækker indeni.
Uhm... de ser gode ud.
SvarSletBliver helt lækkersulten, men jeg er på kur:-((
Knus Susi
Dejligt, at du kunne bruge opskriften - resultatet blev flot. Det er også en af mine ynglings opskrifter. De smager rigtig skønt.
SvarSletDet er nok de bedste cupcakes jeg har prøvet. Men hvor var jeg dog glad for at have en røremaskine til at lave frostingen. Det var godt nok noget sejt stads :-)
SvarSlet