Vi har heldigvis været igang med at samle blog materiale i lang tid. Så her følger vores måde at lave spareribs på.
Da vi er så heldige at kunne få leveret en hel gris (udskåret efter eget ønske) gør det, det hele lidt nemmere. Vi bedte slagteren om et stykke hel svinebryst med ribben (dette kan den normale slagter også leverer).
Til ca. 6 pers.
1 stk. svinebryst med ribben
1 stk. krydderiblanding efter eget ønske (vi bruger dem fra Tiger-butikken)
3 appelsiner
2 Coca Cola (Det skal være rigtig cola - ikke light eller zero)
1 portion BBQ Sauce
Salt og peber
Røgflis (vi brugte Weber Hickory)
Det hele foregår under låg!
Dag 1:
Puds svinebrystet af, det er vigtigt at fjerne den seje hinde der er på ben siden, så krydderier og røgaroma kan trænge ind i kødet. Derefter skal købet rubbes i krydderiblandingen og lægges i en pose i køleskabet, meget gerne i 24 timer.
Dag 2:
Så skal grillen klagøres (se billede), husk vand i drypbakken, og grillen tændes nemmest med ca. 8 stykker kul fra grilstarteren, ved at lægge dem i den ene ende, så det fungere som en lunde.
Så skal kødet ryges i ca. 4 timer, hvor grillens tempretur er mellem 125 og 140 grader.
Efter 4 timer lægges kødet i sølvpapir hvor cola og appelsinsaft fra 2 af appelsinerne tilsættes. Den sidste appelsin skæres i skiver og lægges oven på kødet. Sølvpapiret lukkes så tæt som muligt. Kødet skal derefter grilles videre i ca. 2½ time ved samme tempretur.
Da vi er så heldige at kunne få leveret en hel gris (udskåret efter eget ønske) gør det, det hele lidt nemmere. Vi bedte slagteren om et stykke hel svinebryst med ribben (dette kan den normale slagter også leverer).
Til ca. 6 pers.
1 stk. svinebryst med ribben
1 stk. krydderiblanding efter eget ønske (vi bruger dem fra Tiger-butikken)
3 appelsiner
2 Coca Cola (Det skal være rigtig cola - ikke light eller zero)
1 portion BBQ Sauce
Salt og peber
Røgflis (vi brugte Weber Hickory)
Det hele foregår under låg!
Dag 1:
Puds svinebrystet af, det er vigtigt at fjerne den seje hinde der er på ben siden, så krydderier og røgaroma kan trænge ind i kødet. Derefter skal købet rubbes i krydderiblandingen og lægges i en pose i køleskabet, meget gerne i 24 timer.
Dag 2:
Så skal grillen klagøres (se billede), husk vand i drypbakken, og grillen tændes nemmest med ca. 8 stykker kul fra grilstarteren, ved at lægge dem i den ene ende, så det fungere som en lunde.
Til denne opskrift skal der kun røgflis på 1/4 af kullene
Så startes rygningen. Sølvpapirs pakkerne er bagekartofler.
Efter 4 timer lægges kødet i sølvpapir hvor cola og appelsinsaft fra 2 af appelsinerne tilsættes. Den sidste appelsin skæres i skiver og lægges oven på kødet. Sølvpapiret lukkes så tæt som muligt. Kødet skal derefter grilles videre i ca. 2½ time ved samme tempretur.
Efter 2½ time skulle det gerne se således ud
Så skal kødet pensles i BBQ saucen, så skal det tilbage på grillen i ca. 1 time. Efter 1 time der skal tempreturen hæves til ca. 200 grader og når saucen er karamelliseret og der dufter brunt og brændt er kødet færdigt.
Det færdige resultat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar