Her i weekenden lavede jeg en jalapeno/peber aioli som dip til nogle ovn-kartofler, og synes selv at det blev rigtig godt. Opskriften havde jeg set i Spis Bedre NOV/2012, men jeg havde ikke lige alle de ingredienser som de brugte, så jeg måtte prøve mig frem med det vi havde.
Jeg brugte:
10 ringe syltede jalapenos
½ snack peber
1½ spsk sød sennep
1 past. æggeblomme
1 knsp. cayennepeber
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
Ca. 2 dl olie
2 tsk. balsamico eddike
½ tsk paprika
Sådan gør du:
Findel jalapenos og peber i en mini-hakker. Tilsæt sennep, æggeblomme, cayennepeber, salt og peber, og blendt det godt sammen.
Jeg kom massen over i den beholder/målebæger der fulgte med min stavblender, og tilsætte olien, først dråbevis og siden i en fin stråle under blendning. Rør eddike og paprika i. Smag til hvis du synes at der mangler noget. Aiolien skulle kunne holde sig ca. 1 uge på køl i en lukket beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar