tirsdag den 7. februar 2012

Fisk i fad med karrysauce


Her til aften lavede vi en rigtig lækker fiskeret, af noget af det fisk vi havde tilbage fra den kasse med fisk, som vi fik fra Skagen Food. Og det smagte bare rigtig godt, det er i hvert falde ikke sidste gang vi laver fisk på den måde.

Du skal bruge: 2 pers.
ca. 300 g lyssej
600 g kartofler
250 g spinat (frost)
1 porre
2,5 tsk karry
2 dl letmælk
1,5 bouillon (evt. 1,5 dl kogende vand og en terning)
Maizena

Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Kog dem, til de er næsten møre (ca. 10 minutter). Læg kartoffelskiverne i et smurt, ovnfast fad. Fordel spinat kugler over kartoflerne. Ovenpå spinaten placeres fiske stykkerne, og der krydres med salt og peber.





Til saucen skæres porren i strimler. Brænd karryen af i olie, rist derefter porrer sammen med. Her kan det anbefales ikke at bruge en alt for lille gryde, jeg fik taget en kasserolle, og det kan godt gøre det lidt sjovt at røre rundt i saucen. Tilsæt bouillon og halvdelen af mælken, og bring saucen i kog. Rør maizena ud i resten af mælken og jævn karrysaucen. Lad koge i 6-8 minutter ved svag varme under omrøring. Tag saucen af varmen, hæld saucen over fisken og bag retten midt i ovnen ved 200° i ca. 25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...